Fönsterbänkar är inte bara en praktisk lösning för blommor och prydnadssaker, det är också en viktig inredningsdetalj som kan förändra ett rums karaktär.

Det som det sällan pratas om är att kombinera fönsterbänken med den fönstermodell man har. Ofta pratar man om fönster och fönsterbänkar separat. Vi har pratat med flera fönsterleverantörer och de bekräftar just detta.

För oss som håller på med fönsterbänkar så är det naturligt att man har sina fönster i åtanke när man väljer fönsterbänk. Det finns idag en mängd olika fönstertyper och modeller, med skiftande utseende. Både vad gäller utformning och färger.

En fönsterleverantör som har en massa olika färgval som du hittar här. Det finns inte mindre än 30 olika färgnyanser att välja mellan på deras hemsida., så att enbart utgå från att fönster är neutralt vita är att begränsa möjligheterna. Dessutom finns färgerna i olika varianter vad gäller modeller.

Att det finns olika färger på fönster skapar ännu större möjligheter att förändra rummets karaktär genom att hitta en matchande fönsterbräda. Så sluta tänka på fönster som vita och skapa en unik inomhusmiljö efter just din smak genom att kombinera fönsterbänkarna med dina fönster. För dig som bygger nytt hus borde detta vara självklart.