Att renovera badrummet i huset eller bostadsrätten, har blivit allt vanligare. Det har blivit lite av en trend hos var man att se till så att badrummet är modernt och fräscht. Samtidigt är det viktigt att alltid låta arbetet bli utfört av kvalificerade hantverkare som dessutom har alla de nödvändiga certifikaten. Det beror på att våtrumsarbeten är förenat med vissa risker. Feldragna rör och ledningar, eller otäta skarvar kan orsaka läckor som lätt kan komma att stå dig dyrt. Av den anledningen bör du alltså alltid vända dig till ett proffs. Detta gäller även vid kakel- och stensättning. För ytterligare information om badrumsrenovering, se Badrumsdax.se.  Passa även på att besöka Bdrumsdax kanal på Youtube och Badrumsdax på Instagram.

Här kommer några saker som ska tänka på innan arbetet drar igång.

Välja stil

Vilken stil vill du ha på ditt badrum? Det finns många olika vägar att gå när du ska renovera eller bygga nytt. En del vill att allt ska vara vitt, andra vill att det ska vara lite mer färgglatt, kanske lite bohemian chic. En viktig sak, som många inredningsdesigners anser, är att du ska låta ditt badrum vara i en stil som matchar din övriga inredning i hemmet. Har du mycket färger, kan färger även i badrummet vara en bra idé. Titta sedan igenom lite inredningstidningar för att få inspiration. En annan bra idé är att gå till en butik som är specialiserade på badrumsdesign för att få konkreta detaljer och lösningar att titta på.

Välj prisnivå

Att renovera ett badrum kan kosta allt mellan tummen och pekfingret. Det är därför viktigt att du i ett tidigt skede gör upp en budget. Skicka ut offerter till hantverkare för att få en uppskattning av vad jobbet kan komma att kosta. Sedan gäller det att välja rätt material. En kran till ett handfat kan kosta allt från några hundralappar till tiotusentals kronor.

Lycka till med din renovering!